Ons team

Joy, Jade, Jinn, Jaxx, Rocket, Jord

Hier zijn ze dan, ons team!

Ze zijn liefdevol, toegewijd en enthousiast. Ze genieten van het leven en alles wat het te bieden heeft. Ze zijn ongelofelijk intelligent. Ze zitten bovenop alles wat in hun omgeving gebeurt en niet komt aan hen voorbij. Hun verkennnings- en jachtinstincten zijn legendarisch! 

Joy

“Bling Bling Of Cathy’s Cottage”

“Samen met Joy hebben we heel veel avonturen beleeft. Ze is moeder van 14 pups uit 4 nestjes en geniet hier van haar pensioen. Joy is een echte terriër qua karakter. Staat altijd klaar voor actie. Of het nu een flinke wandeling is of een snuffel uitdaging, je kunt haar overal voor wakker maken. We hopen nog heel veel jaar van haar te kunnen genieten.”

Stamboomnummer: NHSB Bijl G-2-2876641

Vacht: broken coat

Kleur: wit met bruin

Geslacht: teefje: gesteriliseerd

Stamboomnummer: NHSB Bijl G-2-2876641

Vacht: broken coat

Kleur: wit met bruin

Geboortedatum: 29 maart 2012

Titels: Nederlands Kampioen en Nederlands Veteranen Kampioen

Fokker: A. van Hoogstraten (Vierlingsbeek, NL)

Gezondheidsonderzoeken: PLL DNA normaal (2017), Patella Luxatie onderzoek: vrij/normaal (2013), ECVO vrij van erfelijke oogafwijkingen (2013, 2014, 2015, 2015, 2016, 2017, 2018)

Jade

“Royal Fox Road ô Let It Snow”

“Jade is geboren in Frankrijk en zo is ze ook, een echte Française. Jade heeft een enorme voorliefde voor eten en wil daar heel veel voor doen. Ze heeft een heel eigenwilletje en gaat graag haar eigen gang. Zweetspoortraining, Balans & Coördinatie en Hersenwerk vind ze geweldig om samen met ons te doen.  Jade is een zorgzame moeder voor haar pups.”

Geslacht: teefje

Stamboomnummer: NHSB 3157659

Vacht: ruwharig

Kleur: wit met bruin

Geboortedatum: 27 december 2018

Titels: Nederlands Kampioen

Fokker: Anne Joucan Renard (FR)

Gezondheidsonderzoeken: PLL DNA Normaal (2020), Patella Luxatie: vrij/normaal, ECVO: geen erfelijke oogafwijkingen (2020, 2021, 2023, 2024), Embark

Jinn

“Pacific History Umiro”

“Jinn is een heel zachtaardige en gevoelige Jack Russell. Ze kijkt eerst even de kat uit de boom. Ze heeft een flinke dosis jachtinstinct. Vooral achter vogels aangaan is een leuk spelletje. Niets ontgaat haar. In huis vind ze het fijn om s’avonds bij je te liggen en op een botje te knagen. Detectie vind Jinn helemaal geweldig om te doen en doet ze ook heel erg goed!”

Geslacht: teefje

Stamboomnummer: NHSB 3241390

Vacht: ruwharig

Kleur: wit met bruin

Geboortedatum: 10 november 2020

Fokker: Y. Novikova (RU)

Gezondheidsonderzoeken: Patella Luxatie onderzoek: vrij/normaal (2022) ECVO: geen erfelijke oogafwijkingen (2021, 2023), Embark getest (2023)

Jaxx

“Ceasar’s Joy The Way You Make Me Feel”

“Jaxx, dochter van Jade x Browny, zet samen met Rocket hier het huis op stelten. Muizen zoeken en gaten graven in de polder is haar grootste hobby. S’avonds strak naast me liggen in de stoel en gemasseerd worden vind ze heerlijk. Ze heeft van pup af aan kennisgemaakt met Balans en Coördinatie. Daarnaast doen we aan zweetspoortraining (jachttraining) en Obedience (gehoorzaamheidstraining).”

Geslacht: teefje

Stamboomnummer: NHSB 3261522

Vacht: ruwharig

Kleur: wit met bruin

Geboortedatum: 4 januari 2022

Fokker: D. van de Mheen (Eemdijk, NL)

Gezondheidsonderzoeken: Patella Luxatie onderzoek: vrij/normaal (2023), ECVO vrij (2023, 2024), Embark getest (2023)

Rocket

“Jett Rocket Ann Puzzle”

“Rocket onze vent in huis. Hij is echt een ondeugend met een heel lief karakter. Hij vindt het heerlijk om bij je te liggen en geaaid te worden. Met water maak je hem heel erg blij. Zwemmen, met je poten in een waterbak of water uit de kraan, het maakt hem niet uit als het maar water is. Samen met Jaxx muizen zoeken en deze uitgraven is geweldig. Hij weet goed wat hij wil en dan is het soms moeilijk om hem op andere gedachten te brengen. Hij is een actieve hond en staat altijd klaar voor een wandeling of training. Samen met Rocket doen we aan detectie.”

Geslacht: reu

Stamboomnummer: NHSB 3286711

Vacht: gladharig

Kleur: wit met bruin

Geboortedatum: 21 mei 2022

Fokker: G. Horáková (CZ)

Gezondheidsonderzoeken: Patella Luxatie onderzoek: vrij/normaal (2023) ECVO: geen erfelijke oogafwijkingen (2023), Embark getest (2023)

Jord

“Ceasar’s Joy Take A Chance On Me”

“Jord lijkt enorm op zijn vader Rocket. Hij is enorm onderzoekend, niet snel onder de indruk, enorm dapper en gaat graag zijn eigen gang. Hij is een ondernemend kereltje en weet ook prima zijn eigen rust te pakken. Soms vinden we hem ineens in zijn bench en doet hij een dutje. Afgelopen zondag (16 juni 2024) mocht Jord voor het eerst kennismaken met showen maar vooral socialiseren tijdens de oefenshow van de ringtrainingg bij de URV. Staartje omhoog en gaan deed hij. Kennismaken op tafel met heel veel lekkers. Daarna heerlijk slapen en observeren in de bench wat de rest van de honden aan het doen waren. Trots op onze kleine man.”

Geslacht: reu

Stamboomnummer: NHSB 3331941

Vacht: broken coat

Kleur: driekleur

Geboortedatum: 7 april 2024

Fokker: D. van de Mheen (Eemdijk, NL)

Gezondheidsonderzoeken: Levershunt vrij (2024)

In memoriam

Ceasar

Ceasar, onze eerste Jack Russell, kwam uit een nest van 8 nestgenootjes toen hij 6 weken oud, (wat toen heel normaal was, nu gelukkig niet meer) was bij ons wonen. Voor zijn tijd was hij een hele moderne Jack Russell. Het liefst ging hij de hele dag mee met Douwe naar de boerderij en dan mee in de trekker. Kijken naar alles wat er te zien is. Of was hij te vinden in het stro op zoek naar muizen. Dit kon hij heel goed en was zijn grootste hobby! Hij was enorm sociaal naar andere honden en heeft Junior heel veel geleerd. Samen hebben we lange wandelingen gemaakt, ging hij mee op onze vakantie’s en mee in de fietsmand als we gingen fietsen. We gaan Ceasar enorm missen.

Junior

Junior is opgegroeid met Ceasar. Ceasar heeft hem een volwassen kerel gemaakt. Junior is altijd super zorgzaam geweest voor alle pups, hij was een vader/voorbeeldrol voor alle pups. Junior was ook een echte clown, we moesten vaak om hem lachen. Junior ging ook graag mee naar de boerderij en hield van lekker rondscharrelen op het erf en mee in de trekker. We hebben veel met Junior gedaan, van Jack Russell race tot showlopen en veel wandelen waar hij zo van hield. Hij wilde graag samenwerken met zijn baasjes. Hij had een uitgesproken terrier karakter: zeer zelfstandig, onderzoekend en bovenal vriendelijk. Hij is 12 jaar geworden. We gaan onze vrolijke clown heel erg missen.