Wij zijn Debby
& Douwe!

Met veel liefde en aandacht fokken wij raszuivere Jack
Russell Terriërs in Eemdijk.

Wij zijn kennel
Ceasar's Joy!

Wij zijn Douwe en Debby van de Mheen en fokken raszuivere Jack Russell Terriërs met een officiële FCI stamboom in Eemdijk. Onze kennelnaam staat geregistreerd onder nummer 268455 bij de Raad van Beheer. Vanaf 1 maart 2014 zijn wij Clubfokker bij de Nederlandse vereniging Jack Russell Terrier – NVJRT en fokken ook conform het Verenigingsfokreglement en de regels van de raad van beheer.

We fokken af en toe een nestje. Het is voor ons belangrijk, dat de pup een goed onderkomen krijgt voor de rest van zijn/haar leven. Daarom selecteren wij op baasjes, die onze pups voldoende liefde geven en genoeg tijd en aandacht kan besteden aan hun hondje.

Raszuiver

Onze pups zijn raszuivere Jack Russell Terriërs. De ouderdieren worden jaarlijks gecontroleerd op erfelijke oogafwijkingen en op patella luxatie (losse knieschijf). Door de Raad van Beheer worden de pups officieel gechipt en gecontroleerd. Door de dierenarts wordt de eerste enting gezet. En door ons worden de pups met 2, 4, 6 en 8 weken ontwormd. Bij het ophalen van jouw pup ontvang je alle uitslagen van de reu en teef, stamboom van de Raad van Beheer, koopcontact, paspoort en voeding voor de eerste dagen.

Socialisering

Onze pups worden in huis geboren en we proberen ze zo goed mogelijk te socialiseren. We maken ze bekend met huiselijke geluiden, we nemen ze mee in de auto, naar het bos, park en winkels. Ook brengen we ze in contact met andere honden en met kinderen.

Advies & ondersteuning

Wij staan baasjes graag bij met adviezen. Ook genieten we ervan als we af en toe een verhaaltje of een foto toegestuurd te krijgen. Onze liefde voor de kleintjes houdt niet op zodra de pup vertrokken is naar zijn/haar nieuwe baasje. We zijn altijd bereikbaar voor advies en hulp.

Hondentrainingen volgen bij Debby

Samen plezier! Dat staat bij Debby voorop als zij met haar honden bezig is. Als je samen plezier hebt dan is het leervermogen groot. Sinds 2022 is Debby gediplomeerd Kynologisch Instructeur en momenteel bezig met de opleiding voor gedragstherapeut.

Bij Hondenschool “het Klikt” in Achterveld geeft Debby instructie aan puppy’s, pubers en gevorderde honden. Graag helpt ze jou met een goede start met jouw pup of de puber met zijn of haar streken. Vanaf kinds af aan zijn er honden in Debby’s leven. De liefde voor honden is in de loop van de jaren steeds groter geworden. Ze inspireren, motiveren en geven heel veel liefde en vreugde.

Puppy begeleiding

Jullie pup komt in huis en nu dan? Debby staat jou bij met al je vragen over de puppy periode. Tijdens de privé lessen is er alle tijd om jullie en jouw pup te begeleiden en vragen te stellen en beantwoord te krijgen over de training en begrenzen. Samen op pad met de pup om hem te socialiseren en hoe om te gaan met mogelijke situaties. Oefeningen zoals wandelen aan de ontspannen lijn etc. gaan we samen behandelen. De lessen worden afgestemd met jouw behoefte en die van jouw pup. Een prachtige mooi begin voor jou en jouw pup!

de "Puberhond"

Na de o zo leuke puppy periode komt die o zo lastige puber periode. Je hond veranderd. Zijn hormonen jagen door zijn lijf en hij/zij vindt jouw niet zo belangrijk meer. Alles wat je samen geoefend hebt, lijkt ineens niet meer te werken. Deze periode is een uitdaging maar met de juiste begeleiding komen jullie samen er prima doorheen. Tijdens deze lessen worden de problemen behandeld waar jullie tegenaan lopen. Lessen vol oefeningen om samen te werken aan o.a. concentratie, lichaamsbesef, zelfvertrouwen waardoor jullie band sterker wordt.

Kleine Rakkers

Debby begeleidt graag jou met de opvoeding en training van jouw kleine hond(en). Vind je het een uitdaging om met je kleine pup tussen alle grote pups te staan op de reguliere hondenschool of dat je net te weinig aandacht krijgt voor specifieke issues met een kleine hond op de hondenschool. Dan bied Debby jou de mogelijkheid om samen met Debby aan de slag te gaan met je kleine hond(en). Zowel voor de pups, pubers of volwassenhond. Tijdens deze prive begeleiding helpt Debby jou bij jouw thuis of op locaties in de buurt.