Plukvachtbehandeling

Jouw ruwharige Jack Russell terriër een paar keer per jaar
plukken, door jouzelf of door Debby.

Wij plukken jouw
ruwharige vriend(in).

Ben je opzoek naar iemand die gespecialiseerd is in het plukken van jouw ruwharige Jack Russell? Bij Ceasar’s Joy verwelkomen we je graag! Samen kijken we naar de vacht van jouw hond en bespreken we jouw wensen om zo tot een gewenst resultaat te komen. Wij werken uitsluitend op afspraak. Deze kun je inplannen door een whatsapp berichtje te sturen of even bellen.

Bij ons lopen de meeste honden los. Indien je hond niet goed samen kan met andere honden horen wij dit graag. Dan houden wij hier rekening mee uiteraard.

Wanneer jouw hond veel stress ervaart bij het trimmen, is het gewenst dat je als eigenaar erbij blijft, om jouw hond gerust te stellen. Kom gerust eens rondsnuffelen!

Ontwerp zonder titel - 2024-06-16T215915.434
Ontwerp zonder titel - 2024-06-16T215808.141

Vacht

De Jack Russell komt voor in drie vachtvariëteiten, namelijk: gladhaar, broken coat en ruwhaar. Eenvoudig gesteld zou je kunnen zeggen dat broken coat tussen glad en ruw inzit. Ben je in het bezit van een ruwharige Jack Russell terriër dan zal je er voor moeten zorgen dat zijn of haar vacht een paar keer per jaar geplukt wordt, door jouzelf of een trimmer. De vacht behoort VOLLEDIG plukrijp te zijn voor een goed resultaat. Haargroei laat zich niet manipuleren door de wens van de mens. Haargroei heeft verschillende fases. Geduld is een schone zaak bij een hond met plukvacht.

Welzijn van jouw hond

Het welzijn van de hond staat altijd voorop. De grens die de hond tijdens het trimmen aangeeft wordt gerespecteerd. Het kan zijn dat de hond door bijvoorbeeld eerdere nare ervaringen zeer angstig is geworden of dat de hond agressief gedrag vertoond. Dan bespreek ik dat met jou. In sommige gevallen kan het beter zijn dat je erbij blijft, je kunt jouw hond steunen en vertrouwen geven. Wij willen jouw hond zonder enige vorm van dwang behandelen.

Kleur

Momenteel worden er Jack Russells in allerlei kleuren te koop aangeboden (waarschuwing). Maar genetisch is het onmogelijk een “Black and Tan” Jack Russell te fokken uit echte Russell ouders. in dat geval ben je altijd in het bezit van een rasechte kruising! Volgens de Standaard moet de Jack Russell hoofdzakelijk wit zijn, met bruine, zwarte en/of tan-kleurig aftekeningen. Wit en wit-lemon mag ook. Brindle (gestroomde) aftekeningen zijn ongewenst.